Ridskolan

Vår målsättning är att eleverna ska förstå att hästar inte bara är ridning. Därför är vi noga med att ge eleverna möjlighet att tillägna sig den hästkunskap som krävs för att någon gång kunna uppfylla drömmen om en egen häst.

Här på Äpplerums Lantgård tror vi på att lyssna på varje individ och att skapa trygga relationer. Relationerna mellan instruktör, elev, medföljande vuxna och ponnyer är väldigt viktig. Här lägger vi fokus på att bygga en lärandemiljö som står för tydlighet, sammanhang och förutsägbarhet. Vår strävan är att försöka skapa en trygg plats även för dig som inte är van vid hästar.  

På ridskolan rider främst barn och ungdomar i åldrarna 3 – 15 år.  Det är både lektionsridning med verksamhetens hästar och privatlektioner med våra eller egna hästar.

Under 2020 startade vi en ungdomsverksamhet där syftet är att barn och ungdomar ska ha möjlighet att vara här med kompisar, oss och med djuren, som en fritidsgård. 

Barnen och ungdomarna i verksamheten har också möjlighet att ha en sköthäst, som de kommer och tar hand om en gång i veckan, efter att de gått en skötarkurs som vi anordnar.